Veelgestelde vragen

Wat is een prankcall?

Een prankcall is een nep telefoongesprek. Zodra we contact leggen met het telefoonnummer van je slachtoffer wordt er een audio fragment afgespeeld dat zo realistisch klinkt dat het bijna niet van echt te onderscheiden is.

Hoe verstuur je een prankcall?

Via ons speciale telefoonnummer kun je je bestelcode doorgeven plus het nummer van je slachtoffer. Selecteer een prankcall en klik op "start" om te beginnnen. Bel de bestellijn en volg de aanwijzingen in het keuzemenu. Nadat je alles hebt ingevoerd versturen wij voor jou de prankcall.

Is het mogelijk om prankcalls van tevoren al te beluisteren?

Ja zeker! Op de site vind je een lijst met allerlei mogelijke prankcalls opgedeeld in categorien. Naast iedere prankcall vind je een play-knop waarmee je een voorbeeld kan beluisteren. Wel even het geluid van je computer aanzetten uiteraard.

Kan ik meeluisteren met het gesprek?

Ja zeker, dat is een van de mooiste dingen van een prankcall; nadat je je bestelling aan ons hebt doorgegeven luister je direct live mee. Je slachtoffer zal niks door hebben.

Hoe beeindig je een prankcall?

Je kan de prankcall op ieder moment beeindigen door op een willekeurige toets op je telefoon te drukken. Je hebt nu de mogelijkheid om samen het gesprek voort te zetten; bijvoorbeeld om jezelf bekend te maken en te zeggen dat het om een geintje ging.

Copyright prankcall.eu